Ohlasy kolokvia

Titulek: zhodnocení kolokvia a rozlučka Vložil: David Smyčka Datum: 21.05.2014

Nazdar přátelé,
kolokvium se moc povedlo, píšu, protože jsem odjel ještě před závěrem. Setkal jsem se s mnoha příjemnými lidmi a i zázemí bylo moc propracované, díky!
Tak ať se konají dál podobně silná setkání a ať se z toho vyvine plodná tradice,

Titulek: velke podakovanie z Bratislavy Vložil: Ernest Géze Datum: 21.05.2014

Milí priatelia,
pripájam sa s poďakovaním k Petrovi a tiež sa ospravedlňujem za náš predčasný "útek" z kolokvia. Kolokvium bolo pre mňa úžasným zážitkom, na ktorý budem veľmi dlho príjemne spomínať. Veľmi som sa chcel s Vami osobne rozlúčiť. Činím teraz tak aspoň takouto formou. Snáď sa stretneme spolu na ďalšom ročníku, možno aj s väčšou zahraničnou účasťou. Prajem vám všetkým organizátorom veľa šťastia a úspechov vo vašom ďalšom snažení.
S pozdravom
Ernest Géze

Titulek: velke podakovanie z Bratislavy Vložil: Peter Sedlacek Datum: 21.05.2014

Mili priatelia,
kedze sme vcera opustili kolokvium trocha predcasne (po individualnom zdielani toho "zlata", ktore si naozaj doslova odnasame!) by som si dovolil i takto trocha s odstupom vam vsetkym este raz podakovat za skutocne prijemne, obohacujuce a mile chvile, ktore som i s priatelmi mohol stravit v (zdaleka nielen) vasej spolocnosti, a kde ste mi uplne umoznili zabudnut, ze nie som doma, ale u skvelych susedov.
Sam som niekedy nieco mensieho podobneho druhu (ako amater:-) organizoval, takze i na zaklade tejto skusenosti sa hlboko sklanam pred vasou obetavostou a obrovskym usilim, ktore ste do tohto doleziteho podujatia investovali, a na ktoreho priebeh mozte naozaj byt hrdi. Velmi sa tesim na dalsie pokracovanie nasej spoluprace v snahe o lepsiu, pravdivejsiu a spravodlivejsiu cirkev, co urcite nepojde bez dialogu v duchu nasho kolokvia.
Mozem vas ubezpecit, ze sa pokusim zazitky a "ducha z Olomouca" intenzivne sirit vo svojej farnosti a medzi priatelmi (uz dnes vecer planujem zacat so svojou manzelkou:-). A samozrejme sa potesim, ak sa podari spisat a zaslat ucastnikom nejaky sumar ucelenych vystupov z kolokvia, ktory by som si tiez urcite nenechal len pre seba:-)
Srdecne,
Peter Sedlacek,

Titulek: Reflexe Vložil: Eva Loskotová Datum: 21.05.2014

Taky moc díky za to mimořádné nezvyklé setkání v církvi a s církví. Byla jsem aspoň v pátek, táborský region nakonec zastoupilo 5 lidí.

Už první diskuse překonala očekávání, zdálo se, že má pronikavě uzdravující rozměr (jakoby až slavnostně zazněly zkušenosti s církví poznamenané bolestí nebo něčím náročným, věcně nebo vtipně bez nadměrného emotivního apelu; např. svědectví jedné z účastnic jsem slyšela právě v Olomouci poprvé, to se známe a vídáme 2x do měsíce ve ´společenství´!, nikdy o tom takto ve farnosti nemluvila".

Martin Šály trefně zvýraznil věkovou skladbu účastníků, odhaduje 45-55 roků. Jaké jsou v ŘKC zkušenosti s pastorací této věkové skupiny a zájmem o takto vymezenou ´cílovou skupinu´? Existuje nějaká(-ý)? Snad jdou některé programy a výzvy za manžely, snad i za rodinami (hlavně ve velkých městech). Ale "člověk v produktivním věku", je pro církev zajímavý?

Překvapením pro mě byl Vojtěch Kodet. Známe jeho homilie, přednášky, plně v duchu slov z 2Tim, někde v kap.3,4 (usvědčují, napravují, povzbuzují ...). Tentokrát osobní (subjektivní) svědectví, které straní konkrétnímu člověku a jeho příběhu. Úžasná schopnost být konkrétní, jednoznačný a stranit pravdě v určité podobě. Schopnost v dnešní ŘKC vzácná. Navíc řekl něco na způsob, že stojíme (ti co podporují řešení situace ARB) na straně pravdy.
Taky moc děkuji a těším se na další zprávy.
Mějte se dobře, z Tábora Eva.

Titulek: Kolokvium Vložil: Vladimír Gonda Datum: 21.05.2014

Dobrý deň Veronika,
chcel by som sa Vám aj Vašim kolegom poďakovať za perfektne zorganizované kolokvium, malo to určite význam, bolo to dobré.
Rád si potom vypočujem aj sobotný záznam, keď bude k dispozícii.
Ďakujem srdečne
S pozdravom
Vladimír Gonda

<< 1117 | 1118 | 1119 | 1120 | 1121 >>

Přidat nový příspěvek