Ohlasy kolokvia

Titulek: kolokvium Na cestě k dialogu v církvi Vložil: František Mikloško Datum: 21.05.2014

Dovoľte, aby som sa Vám i všetkým organozátorom poďakoval za skvele zorganizované Kolokvium. Bol som udivený kompetenciou vás mladých, ktorí ste to mali na starosti. Okrem toho som bol veľmi dotknútý aj skvelou úrovňou prednášok a diskusií. Úprimná vďaka a veľa šťastia a Božieho požehnania pre vás všetkých, ktorí ste nás tieto dva dni doprevádzali. František Mikloško

Titulek: zhodnocení kolokvia a rozlučka Vložil: David Smyčka Datum: 21.05.2014

Nazdar přátelé,
kolokvium se moc povedlo, píšu, protože jsem odjel ještě před závěrem. Setkal jsem se s mnoha příjemnými lidmi a i zázemí bylo moc propracované, díky!
Tak ať se konají dál podobně silná setkání a ať se z toho vyvine plodná tradice,

Titulek: velke podakovanie z Bratislavy Vložil: Ernest Géze Datum: 21.05.2014

Milí priatelia,
pripájam sa s poďakovaním k Petrovi a tiež sa ospravedlňujem za náš predčasný "útek" z kolokvia. Kolokvium bolo pre mňa úžasným zážitkom, na ktorý budem veľmi dlho príjemne spomínať. Veľmi som sa chcel s Vami osobne rozlúčiť. Činím teraz tak aspoň takouto formou. Snáď sa stretneme spolu na ďalšom ročníku, možno aj s väčšou zahraničnou účasťou. Prajem vám všetkým organizátorom veľa šťastia a úspechov vo vašom ďalšom snažení.
S pozdravom
Ernest Géze

Titulek: velke podakovanie z Bratislavy Vložil: Peter Sedlacek Datum: 21.05.2014

Mili priatelia,
kedze sme vcera opustili kolokvium trocha predcasne (po individualnom zdielani toho "zlata", ktore si naozaj doslova odnasame!) by som si dovolil i takto trocha s odstupom vam vsetkym este raz podakovat za skutocne prijemne, obohacujuce a mile chvile, ktore som i s priatelmi mohol stravit v (zdaleka nielen) vasej spolocnosti, a kde ste mi uplne umoznili zabudnut, ze nie som doma, ale u skvelych susedov.
Sam som niekedy nieco mensieho podobneho druhu (ako amater:-) organizoval, takze i na zaklade tejto skusenosti sa hlboko sklanam pred vasou obetavostou a obrovskym usilim, ktore ste do tohto doleziteho podujatia investovali, a na ktoreho priebeh mozte naozaj byt hrdi. Velmi sa tesim na dalsie pokracovanie nasej spoluprace v snahe o lepsiu, pravdivejsiu a spravodlivejsiu cirkev, co urcite nepojde bez dialogu v duchu nasho kolokvia.
Mozem vas ubezpecit, ze sa pokusim zazitky a "ducha z Olomouca" intenzivne sirit vo svojej farnosti a medzi priatelmi (uz dnes vecer planujem zacat so svojou manzelkou:-). A samozrejme sa potesim, ak sa podari spisat a zaslat ucastnikom nejaky sumar ucelenych vystupov z kolokvia, ktory by som si tiez urcite nenechal len pre seba:-)
Srdecne,
Peter Sedlacek,

Titulek: Reflexe Vložil: Eva Loskotová Datum: 21.05.2014

Taky moc díky za to mimořádné nezvyklé setkání v církvi a s církví. Byla jsem aspoň v pátek, táborský region nakonec zastoupilo 5 lidí.

Už první diskuse překonala očekávání, zdálo se, že má pronikavě uzdravující rozměr (jakoby až slavnostně zazněly zkušenosti s církví poznamenané bolestí nebo něčím náročným, věcně nebo vtipně bez nadměrného emotivního apelu; např. svědectví jedné z účastnic jsem slyšela právě v Olomouci poprvé, to se známe a vídáme 2x do měsíce ve ´společenství´!, nikdy o tom takto ve farnosti nemluvila".

Martin Šály trefně zvýraznil věkovou skladbu účastníků, odhaduje 45-55 roků. Jaké jsou v ŘKC zkušenosti s pastorací této věkové skupiny a zájmem o takto vymezenou ´cílovou skupinu´? Existuje nějaká(-ý)? Snad jdou některé programy a výzvy za manžely, snad i za rodinami (hlavně ve velkých městech). Ale "člověk v produktivním věku", je pro církev zajímavý?

Překvapením pro mě byl Vojtěch Kodet. Známe jeho homilie, přednášky, plně v duchu slov z 2Tim, někde v kap.3,4 (usvědčují, napravují, povzbuzují ...). Tentokrát osobní (subjektivní) svědectví, které straní konkrétnímu člověku a jeho příběhu. Úžasná schopnost být konkrétní, jednoznačný a stranit pravdě v určité podobě. Schopnost v dnešní ŘKC vzácná. Navíc řekl něco na způsob, že stojíme (ti co podporují řešení situace ARB) na straně pravdy.
Taky moc děkuji a těším se na další zprávy.
Mějte se dobře, z Tábora Eva.

<< 1106 | 1107 | 1108 | 1109 | 1110 >>

Přidat nový příspěvek